Gratis boekhoudprogramma ZZP

Werk je zzp en zoek je een gratis boekhoudprogramma? Dan ben je op het juiste adres. Wij bieden een overzicht van enkele van de beste gratis boekhoudprogramma’s voor zzp’ers.

Een goedkoop boekhoudprogramma is als zzp’er natuurlijk fijn, maar daarnaast is het ook prettig als de software gemakkelijk en niet te uitgebreid is. Als kleine ondernemer zit je waarschijnlijk helemaal niet te wachten op allerlei functionaliteit die alleen van toepassing is op verenigingen, stichtingen of grote bedrijven.

Gratis boekhoudprogramma voor zzp’ers

Wij hebben elk boekhoudprogramma even getest en gingen voor jou op zoek naar een gratis boekhoudprogramma voor zzp’ers. Deze bevatten mogelijk niet alle functionaliteit voor als je met verschillende valuta werkt, allerlei lastige bv-constructies hebt  en we keken dus ook niet naar de salarisadministratie.

Functies

Wel wil je als zzp’er waarschijnlijk dat je boekhoudprogramma gemakkelijk facturen maakt. Het liefst in pdf en met iDEAL-betaalmogelijkheid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de btw-aangifte gemakkelijk via de software moet kunnen worden samengesteld. Als er ook een urenregistratie, kilometerregistratie of debiteurenadministratie mogelijk is, is dat een pre en vermelden we dat los.

Gratis Boekhoudprogramma ZZP Top 3

 1. e-Boekhouden
  Deze software is eigenlijk niet helemaal gratis maar wel zeer uitgebreid en volledig. Momenteel bieden ze starters de software 15 maanden gratis, waardoor je in ieder geval ruim het eerste jaar gratis kunt boekhouden.
 2. Rompslomp
  Het boekhoudprogramma van Rompslomp is speciaal voor zzp’ers en eenmanszaken gemaakt. In de gratis variant kun je onbeperkt facturen en offertes maken met je eigen logo en huisstijl. Wil je de hele boekhouding in het programma doen? Dan kost het je 15 euro per maand.
 3. MyFinance
  Zowel startende als bestaande ondernemers kunnen tot 1 april 2025 gratis boekhouden met het complete boekhoudpakket van Myfinance. Het boekhoudprogramma is ontwikkeld voor zzp’ers. Inclusief app (met bonnetjes-scanner!) kilometeradministratie, urenregistratie en offertes in je eigen huisstijl.
 4. Moneybird
  Moneybird is momenteel een van de meest populaire pakketten onder zzp’ers. De meeste daarvan maken betaald gebruik van het pakket maar tot 3 facturen kun je er gratis gebruik van maken. Ideaal voor startende zzp’ers die nog maar enkele klanten hebben en nog weinig facturen hebben.
 5. Tellow
  Deze speler biedt meerdere abonnementen. Voor 69,99 heb je direct een persoonlijke boekhouder die al je aangiftes verzorgt. Kun je dit ook zelf? Dan biedt het een gratis pakket voor onbepaalde tijd waarbij je maandelijks drie facturen kunt maken en versturen, bonnen kunt scannen met je telefoon, een winst- en verliesrekening, uren- en kilometerregistratie, betaalverzoeken en het inladen van banktransacties.
 6. osFinancials
  Dit is gratis open source boekhoudsoftware. Eventueel uit te breiden met CRM-functies en een andere layout. Qua gebruiksvriendelijkheid is deze software wel wat gedateerd maar wel volledig gratis. Een alternatief is om de boekhouding te regelen via Excel.